top of page

Hoe schilder ik mijn Gyproc?

Bijgewerkt op: 4 apr. 2022

Gyproc schilder je op dezelfde wijze als glad pleisterwerk of beton. Je hebt een verfroller met korte haren nodig en een verfborstel die geschikt is voor watergedragen verf. Voor je aan de slag gaat met verf is het belangrijk dat de naden van de gipsplaten en de schroefgaatjes perfect glad zijn opgevuld. Als de zon namelijk op de platen staat, is iedere oneffenheid in de muur te zien. Op een zolder die je gebruikt als logeerruimte is dat niet zo'n probleem, maar in een woonkamer of slaapkamer wil je toch het liefst een perfect resultaat.


Stap 1 – Laat de Gyproc platen drogen


Werk de Gyproc platen na plaatsing zo snel mogelijk af. Onafgewerkte platen kunnen na verloop van tijd verkleuren waardoor het moeilijker wordt om hen perfect te schilderen. Zijn de gipsplaten toch verkleurd, gebruik dan zeker een aangepaste grondlaag die de ondergrond goed dekt. Zorg altijd dat de Gyproc platen volledig droog, schoon en stofvrij zijn voor je gaat schilderen. Wacht lang genoeg na het voegen (2 à 3 dagen) voor je de Gyproc schilderprimer aanbrengt. De voegen moeten volledig droog zijn, hard aanvoelen en wit uitgekleurd zijn. Twijfel je aan je stukadoors- of bezettersvaardigheden? Schakel dan een vakman in, dan ben je zeker van een perfecte afwerking.

Stap 2 – Breng een schilderprimer aan voor Gyproc platen

Voor een mooi en duurzaam schilderresultaat behandel je de Gyproc platen eerst m et de speciale Gyproc Schilderprimer. Bij RBO gebruiken we steeds Sigma WallPrim Primer. Ideaal voor voor binnenmuren en plafonds bestaande uit pleisterwerk, gipskartonplaten, gasbeton, metsel werk, beton enz., al dan niet geschilderd met alkyd- of dispersieverven.

Het rendement: Afhankelijk van de aard en structuur van de ondergrond en applicatiemethode: 7- 9 m²/liter

Deze brengt een dunne film aan op de platen waardoor de verf overal even goed kan hechten, zowel op de gevoegde als de niet-gevoegde delen. Op die manier krijgt je wand of plafond een egaal uiterlijk. Breng de schilderprimer aan met een verfrol, rol de primer voldoende dun uit en laat vervolgens minstens 5u drogen.

Sigma Wallprim Primer voor gipsplatenStap 3 – Schilder de Gyproc® platen

Schilder de Gyproc® platen tenslotte zoals je een andere muur of plafond verft. Voorzie minstens twee eindlagen voor een dekkend resultaat. Onze schilder bij RBO binnenhuisafwerking vertrouwt op Sigma Perfect Matt is een perfect egale matte muurverf voor binnen op basis van 100% acrylaatdispersie. Geschikt voor het afwerken van wanden en plafonds. Toepasbaar op minerale ondergronden, zoals beton, stucwerk, schuurwerk, gipsplaten, metselwerk, glasweefsel, glasvlies en bestaande goed hechtende (muurverf)lagen en structuurpleisters. Sigma Perfect Matt is aanzet- en baanvrij verwerkbaar en bijwerken met hetzelfde product valt niet of nauwelijks op.


Het rendement: Afhankelijk van de aard en structuur van de ondergrond en applicatiemethode: 8-11 m²/liter.7- 9 m²/liter

Tip! Kijk op de verpakking voor de exacte richtlijnen van de fabrikant voor het correct aanbrengen van de verflagen.


Sigma Perfect matt voor muren en gipsplaten wanden

 

Heb je graag een vrijblijvende offerte?

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page