top of page

Leer muren perfect schilderklaar maken

Bijgewerkt op: 15 dec. 2021

Als schilder is het belangrijk dat je ook de muren perfect schilder klaar kan maken. In deze blog werk ik aan de renovatie van een badkamer. Je start met het uitvlakken maken van de muren. Dit doe je door te plamuren met een plamuurmes of spaakmes.Voorbereiding


Als eerste stap zal je de badkamer moeten afschermen van de andere kamers zodat vuil en stof niet door heel je huis vliegt. Je kan bvb de deuropening afplakken met de folie. Het is verstandig als je kiest voor een dikkere folie. In de video leg ik uit waarom.


Muur schildersklaar maken


Is je muur slecht bezet of zit hij vol met krassen en putjes dan is het noodzakelijk om hem volledig uit te plamuren. Met een gewoon plamuurmes schiet je dan te kort. Je zal moeten grijpen naar een spaakmes.


Dient plamuren enkel om die gaatjes van een kader op te vullen? Neen, plamuren is veel meer dan dat...maar hoe?

In deze video vind je een volledige uitleg van plamuren en zelfs bijsmeren van middelgrote stukken.Kleine voegen


Voor kleine voegen kies je voor een plakspaan of breed plamuurmes. Een plakspaan is over het algemeen groter dan een plamuurmes. Kies altijd het juiste gereedschap voor de grootte van de voeg. Smeer altijd in verschillende richtingen zodat de pleister maximaal de voeg opvult. Als je de voeg niet voldoende opvult, krijg je lucht achter de pleister waardoor deze kan inzakken of een belvorming geeft. Indien nodig vul je de voeg in 2 maal.


Middelmatige oppervlakten


Een plamuurmes zal vaak niet voldoende zijn om middelgrote oppervlakten op te vullen. Dit komt vaak voor als je een klein stukje pleister los 'peutert' en plots valt er een stuk af van ± 20cm x 15cm. Je zorgt dan best voor een plakspaan of spaakmes. Een spaakmes is niet altijd beter, dat leer je in de video.


Gereedschappen


van links naar rechts: plakspaan, plamuurmes, spaakmes


bron gereedschappen: knauf61 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page