top of page

Moet je gyproc lijmen of vijzen?

Bijgewerkt op: 26 nov. 2023

Wat is gyproc

Gyproc of gipskartonplaten zijn een snelle, gemakkelijke en betaalbare oplossing voor wie tijdens verbouwingswerken extra muren wil plaatsen of wanden op een propere manier wil afwerken. Het is niet altijd een goedkoper alternatief dan het laten bezetten van muren, maar door zijn vele voordelen is het vaak wel een voor de hand liggende toepassing.


Denk bijvoorbeeld aan een zolderruimte die moet omgetoverd worden tot kamers waarbij je éénn grote kamer in twee aparte ruimtes wilt opsplitsen, een plafond verlagen of het schuine dak wilt afwerken. De toepassingen voor Gyproc zijn quasi eindeloos. Bovendien bestaat er voor elke toepassing een specifieke soort Gyprocplaten.


Lijmen of vijzen


Er bestaan verschillende methodes om gyproc te plaatsen. Zo kan je ervoor kiezen om de gyproc te monteren op een metalen frame van metal studs of een houten lattenstructuur in de vorm van vrijstaande voorzetwanden. Gyproc lijmen is echter ook een interessante en voordelige methode. Bij nieuwbouw of renovatie kan je met kleefgips (L-gips) op een snelle en efficiënte manier gipskartonplaten rechtstreeks aanbrengen op de binnenmuren.


In principe komen vrijwel alle ondergronden in aanmerking, al moet deze wel droog en stabiel zijn. Gyproc lijmen aan het plafond is evenwel een optie. Het voordeel van deze techniek is dat er geen onderstructuur nodig is, wat heel wat tijd, geld en werk uitspaart. Daardoor zal de ruimte ook iets minder verkleinen.Enkele toepassingen van gyproc lijmen en vijzen.


62 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page